Κυριακή 27 Αυγούστου 2006

Ανοιχτή Επιστολή


Φύλλο  28    Σεπτέμβριος – Οκτώβριος  2006
Ανοιχτή Επιστολή
            Φίλες και φίλοι αναγνώστριες και αναγνώστες,
            Ίσως αυτό το άρθρο μου να είναι το τελευταίο που διαβάζετε από αυτή την Εφημερίδα. Σίγουρα όμως, είναι το τελευταίο φύλλο που παίρνετε πριν τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.
            Εάν με προτιμήσετε και εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις που αφορούν την ζωή μας στον τόπο που διαλέξαμε να ζήσουμε. Φυσικά, η επικοινωνία μας θα είναι συνεχής γιατί οι σωστές αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι εκείνες που απορρέουν από τη συλλογική βούληση των πολιτών κι αυτή τη βούληση θα προσπαθήσουμε να εκφράσουμε εμείς οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης «Βιώσιμη Πόλη Καθαρή Θάλασσα».
            Οι δίαυλοι, όμως, επικοινωνίας μας θα είναι διαφορετικοί.
            Εμείς οι οκτώ της Δημοτικής Κίνησης «Βιώσιμη Πόλη Καθαρή Θάλασσα» δεν μοιάζουμε με τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών. Δεν συναντηθήκαμε ευκαιριακά και μπήκαμε υποψήφιοι γιατί δεν είχαμε τι να κάνουμε.
            Εμείς ασχολούμαστε με τα κοινά από χρόνια, έχουμε σχέση με τη διαρκή πάλη και τις καθημερινές διεκδικήσεις των πολιτών για ένα καλύτερο Πόρτο Ράφτη, για έναν καλύτερο Δήμο. Είμαστε ενεργοί πολίτες που μέσα από τους Συλλόγους, μέσα από την ΟΣΠΑ έχουμε βρεθεί μαζί σε κοινούς αγώνες για την υπεράσπιση των δημοσίων χώρων της πόλης μας, για την καθαριότητα, για το νερό, για την οδοποιία, για την ασφάλεια των κατοίκων, για την πυροπροστασία, για το μέγα πρόβλημα της Αποχέτευσης, για την παιδεία, την υγεία, τον αθλητισμό, για την υπεράσπιση του φυσικού, οικιστικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος, κλπ, κλπ.
            Αποφασίσαμε, λοιπόν, μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες που ενδεχομένως γνωρίζετε λιγότερο, όπως ο Γιώργος Αδάμος, ο Σίμος Δημητριάδης, η Ελένη Τοπαλίδου-Μπόμπολου (γυναίκα του Σταύρου Μπόμπολου, εκπροσώπου του Δ.Σ. στην ΟΣΠΑ του Συλλόγου Πούσι Γιάνι-Πούσι Γκίνι, που παρακολούθησε το ΚΕΛ και αρθρογράφησε επανειλημμένα στην Εφημερίδα μας για τον Βιολογικό), αλλά  εξίσου άξιους κι όχι ευκαιριακούς αφού μας παρακολούθησαν και συμμετείχαν στους αγώνες από χρόνια, να φέρουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα για τα οποία αγωνιζόμασταν αλλά και να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Και θα μπορέσουμε να τα λύσουμε, αγαπητοί αναγνώστες, εάν διοικήσουμε.
            Ήλθε η ώρα να διοικήσει και το Πόρτο Ράφτη. Σε συνεργασία με τον Συνδυασμό «Πάμε Μπροστά» και με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σωτήρη Μεθενίτη δημιουργήσαμε τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό «Πάμε Μπροστά για Βιώσιμη Πόλη Καθαρή Θάλασσα».  Μία ισότιμη προγραμματική συνεργασία, όπως γνωρίζετε, με ένα φιλόδοξο σύγχρονο πρόγραμμα που το δημοσιεύουμε σ’ αυτό το φύλλο και αξίζει να διαβαστεί. Δεν είναι ένα πρόγραμμα αντιγραφή, όπως συνήθως γίνεται. Είναι ένα ζωντανό πρόγραμμα, που βγήκε μετά από πολλές ώρες δουλειάς και ανάλυσης των πραγματικών προβλημάτων του Δήμου μας. Αυτή τη στιγμή οι δημοσκοπήσεις μας φέρνουν πρώτους και στο Μαρκόπουλο και στο Πόρτο Ράφτη.
            Αυτό δεν μας κάνει να εφησυχάζουμε. Υπολείπονται τρεις εβδομάδες μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και το μήνυμά μας, το πρόγραμμά μας θα πρέπει να φθάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε ψηφοφόρο, άνδρα ή γυναίκα, νέο ή νέα στο Πόρτο Ράφτη και στο Μαρκόπουλο.
            Εσείς που μας γνωρίζετε τόσα χρόνια, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τη φωνή μας, το μήνυμά μας.  Μήνυμα ενότητας και συναδέλφωσης των δύο πόλεων Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη. Μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και αγώνα ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να δικαιώσουν τις επιλογές μας.
            Η τετραετία αυτή δεν μπορεί να χαθεί. Μπορεί να είναι η τετραετία του Πόρτο Ράφτη. Όσο περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι από τη «Βιώσιμη Πόλη Καθαρή Θάλασσα» εκλεγούν, τόσο περισσότερα θα γίνουν στο Πόρτο Ράφτη.
            Απαντάμε, λοιπόν, σε εκείνους που μας λένε ότι «και οι προηγούμενοι Δήμαρχοι είχαν υποσχεθεί τετραετίες του Πόρτο Ράφτη αλλά δεν κάνανε τίποτα».
1.-     Δεν πιστεύουμε ότι ο Σωτήρης Μεθενίτης είναι το ίδιο πράγμα με τους προηγούμενους. Τον γνωρίσαμε καλύτερα όλον αυτό τον καιρό στις διαπραγματεύσεις και στην επεξεργασία του κοινού προγράμματος.
2.-     Στο χέρι σας είναι να στείλετε στο Δημοτικό Συμβούλιο εκείνους που γνωρίζετε, που εμπιστεύεστε και που πιστεύετε ότι εκείνα που είναι στα χαρτιά θα προσπαθήσουν με όλη τους τη δύναμη να τα κάνουν έργα. Και όλοι εσείς γνωρίζετε, πιστεύω, την αγωνιστικότητα και την μακροχρόνια ενασχόλησή τους με τα κοινά: του Δουλγεράκη του Μιχάλη, του Κοντογιαννόπουλου του Κώστα, του Κωτούλα του Χρήστου, του Νικολάκη του Νίκου, της Σκορδαρά της Βασιλικής (Κικής), οι οποίοι συμπληρώνουν την οκτάδα των υποψηφίων της Δημοτικής Κίνησης «Βιώσιμη Πόλη Καθαρή Θάλασσα» στον κοινό Συνδυασμό «Πάμε Μπροστά για Βιώσιμη Πόλη Καθαρή Θάλασσα».
            Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αγαπητοί φίλοι.  Ο άλλος τρόπος είναι η μοιρολατρία.  Σε σας που διαβάζετε αυτή την Εφημερίδα, αυτό δεν αξίζει.
            Όλοι μαζί μπορούμε ν’ αλλάξουμε την όψη του Πόρτο Ράφτη. Μπορούμε ν’ αλλάξουμε την όψη του Δήμου. Μπορούμε ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας.
            Αρκετά με τη μιζέρια, της κλειστής ομάδας που διοικεί τον Δήμο τόσα χρόνια και έβαζε το Πόρτο Ράφτη στη γωνία. Ήλθε η ώρα να διοικήσει και το Πόρτο Ράφτη.
            Για ένα νέο ξεκίνημα!
            Γιατί αξίζουμε περισσότερα!
            Εμπιστευθείτε μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου