Τρίτη 1 Μαρτίου 2005

Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Μαρκοπούλου Μεσογαίας κ. Φώτη Μαγουλά


Φύλλο 19   Μάρτιος- Απρίλιος  2005
Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Μαρκοπούλου Μεσογαίας κ. Φώτη Μαγουλά
            Κύριε Δήμαρχε,
            Την 1η Ιουνίου θα κληθείτε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου  Αθηνών, στο κτήριο 8, της πρώην Σχολής Ευελπίδων, να καταθέσετε ως μάρτυρας  κατηγορίας στην ποινική δίωξη εναντίον μου και «… παντός υπευθύνου», δηλαδή, ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΠΑ για «διάδοση ψευδών γεγονότων» εκ μέρους μας, «με πρόθεση να βλάψουμε την τιμή και την υπόληψη» της δημοτικής σας συμβούλου και αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνας Κιμπεζή-Πίντζου.
            Η δίωξη αφορά άρθρο της Εφημερίδας «Πολίτης του Πόρτο Ράφτη» που εκδίδει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής και που συζητήθηκε και έγινε ομόφωνα δεκτό στη συνεδρίαση της ΟΣΠΑ  την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και δημοσιεύθηκε στην 3η σελίδα του φύλλου 14 με τίτλο «Τα φαντάσματα και οι ανασφάλειες της κ. Κιμπεζή» και το οποίο φέρει την υπογραφή μου.
            Η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κιμπεζή θεώρησε το άρθρο συκοφαντικό και προσβλητικό για το πρόσωπό της και ζητάει την ποινική μας δίωξη. Προς υπεράσπιση της μηνύσεώς της κάλεσε στην προανάκριση να μαρτυρήσουν υπέρ της ολόκληρο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο. Ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας οι κ.κ. Σεβαστή Χριστοφορίδου-Ανδρέου, Ευάγγελος Δημητρίου, Μαρία Μαντάλα και με δική του πρωτοβουλία, αφού η μηνύτριά μας δεν το κάλεσε σε πρώτη φάση, ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Βλάσης Χαραλαμπόπουλος.
            Κατά τη γνώμη μας το Δημοτικό Συμβούλιο απέδειξε πολιτική ωριμότητα και δεν θέλησε να εμπλακεί σε ένα προσωπικό θέμα και να το αναγάγει σε κέραιο πρόβλημα του Δήμου μας!
            Εκείνο που δημιούργησε την έκπληξη, κ. Δήμαρχε, και τα ερωτηματικά ήταν η δική σας εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση.
            Έκπληξη, επειδή εξ ορισμού η θέση του Δημάρχου είναι υπεράνω προσωπικών διενέξεων και παραταξιακών συγκρούσεων.
            Η στέρηση ψήφου του Δημάρχου από τον νομοθέτη, στα Δημοτικά Συμβούλια, τον καθιστά εγγυητή και ρυθμιστή της δημοκρατική ομαλότητας και ακεραιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου.
            Ο υποψήφιος Δήμαρχος είναι παραταξιακός. Όταν εκλεγεί όμως, γίνεται Δήμαρχος ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά συνέπεια ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ χωρίς εξαίρεση.
            Διαμεσολαβεί μεταξύ των κοινωνικών φορέων και του Δήμου, ομάδων πολιτών και αντιτιθέμενων απόψεων, κατευνάζει, συνθέτει, δημιουργεί κοινωνική συναίνεση, διαφυλάττει και εγγυάται την κοινωνική συνοχή του Δήμου.
            Σ’ αυτή μας την επιστολή κ. Δήμαρχε, δεν συζητάμε εάν ήταν ή όχι συκοφαντικό το επίδικο άρθρο. Το Δικαστήριο θα αποφανθεί. Δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, δεν υπηρετούμε κανενός είδους οικονομικά συμφέροντα και αυτό είναι γνωστό από μία εικοσαετία, σχεδόν, που εκφράζουμε δια του γραπτού λόγου τις απόψεις μας. Αγωνιζόμαστε, τελείως ανιδιοτελώς, να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, άλλοι στον τόπο που γεννηθήκαμε, άλλοι στον τόπο που επιλέξαμε να ζήσουμε, όλοι μαζί, χωρίς διαχωρισμούς και προαπαιτούμενα.
            Είμαστε ενεργοί πολίτες και ασχολούμαστε με τα κοινά επειδή πιστεύουμε στη συμμετοχική δημοκρατία και στο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης όλων των ανθρώπων. Μακριά από μας προσωπικές εμπάθειες, σπίλωση της τιμής και της προσωπικότητας του καθενός.
            Είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιπαλεύουμε με σθένος και αποφασιστικότητα, είναι οι ιδέες που τα υπερασπίζονται χωρίς βεβαίως να παραβλέπουμε τους ανθρώπους σαν άτομα, σαν ιστορικά υποκείμενα, σαν οντότητες.
            Δεν έχουμε καμία πρόθεση να βλάψουμε προσωπικά κανέναν, ούτε, φυσικά, την κυρία Κιμπεζή και θα ήμασταν ευτυχείς εάν μέσα από την Εφημερίδα, μας υποδείκνυε τα «ψευδή γεγονότα» που χρησιμοποιήσαμε για να «βλάψουμε την τιμή και την υπόληψή της».  Εμείς, αυτά τα «γεγονότα» δεν τα βρήκαμε, όσο κι αν ψάξαμε για να διαπιστώσουμε τυχόν σφάλματά μας, όπως δεν τα βρήκανε και έγκριτοι νομικοί και δικαστές στους οποίους αποταθήκαμε.
            Ας υποθέσουμε, όμως ακόμα, ότι η κ. Κιμπεζή έχει δίκιο, κι ότι εσείς κ. Δήμαρχε έχετε την ίδια άποψη. Τι θα έπρεπε να κάνει ένας Δήμαρχος ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ; Θα έπρεπε να ταυτιστεί με τη δημοτική του σύμβουλο και να τεθεί εναντίον της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πόρτο Ράφτη ή θα έπρεπε να «μεσολαβήσει» για την επίλυση της ενδεχόμενης παρεξήγησης; Εκτός κι αν πιστεύετε ότι υπήρχε δόλος εκ μέρους μας.
            Τότε μιλάμε σε άλλο επίπεδο, ή δεν μιλάμε καθόλου.
            Πιστεύουμε, κ. Δήμαρχε, ότι έχετε εμπλακεί σε μία υπόθεση, άθελά σας, που ενδεχομένως σας κοστίσει πολιτικά. Οι στενοί σας συνεργάτες θα πρέπει να σας προφυλάσσουν από πολιτικά σφάλματα που μπορούν να σας εκθέσουν κι όχι να σας ωθούν προς αυτά. Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής από έναν Δήμαρχο, οδηγεί σε αδιέξοδα.
            Ανεξάρτητα από το αν το Δικαστήριο τελειώσει την 1η Ιουνίου, το κλίμα στις σχέσεις μας θα έχει αλλάξει. Ο προεκλογικός αγώνας για τις δημοτικές εκλογές του Φθινοπώρου του επόμενου έτους έχει αρχίσει.
                        Θα φθάσετε σε αυτές όντας σε συνεχή διένεξη με την ΟΣΠΑ; Εξαρτάται κυρίως από εσάς αλλά και από εκείνους που σας μίκρυναν από ένα προσωπικό πείσμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου